perjantai 19. helmikuuta 2016

9 kuukautta

Meidän Poikasella tärähtää tänään 9 kuukautta ikää mittariin! :)


Yhdeksän kuukauden aikana ehtii mm. kasvattaa painoaan n. kuudella kilolla. Yhdeksän kuukautta ja yhdeksän kiloa. Pituutta n. 75 sentin verran.


Yhdeksässä kuukaudessa oppii myös syömään muutakin kuin maitoa. Melkein mikä vaan laskee hyvällä ruokahalulla. Puurona syömme tattaria, usein laiska äiti surauttaa aamu- tai iltapalaksi myös smoothien/tuorepuuron avokado-banaani-mustikka-omena-tyylillä.


Yhdeksänkuinen Poikanen osaa käyttää myös käsiään jo varsin taitavasti. Kaikki puuroskat lattialta eksyvät suuhun. En halua edes tietää paljonko niitä niellään.. Yöllä tutti sujahtaa suuhun omatoimisesti jos vaan on yhtään lähettyvillä. Sormiruokailua harrastamme silloin tällöin, olen vähän laiska paneutumaan siihen kun lusikallakin kaikki tarjottu luistaa alas. Välillä maissinaksuja, avokadon paloja ja ruisleipää.


Yhdeksänkuinen osaa käyttää myös kieltään sujuvasti. Äännevalikoima ja -yhdistelmä on huikea. Isi kulkee nimellä IGI ja HEI on ihan vakio. Lamppu ja vaippa tunnetaan nimellä PPU ja PPA. Kakka on KKA. Näiden lisäksi kaikki mahdottomat ja mahdolliset höpötykset.


Yhdeksän kuukautta vanhan Poikasen huumorintaju on jo melko kehittynyt. Varsinkin jos siihen liittyy äidin hiusten repiminen, isin parran kiskominen tai jonkun "kielletyn" asian tekeminen. Isoin ryömimisvaihde on löytynyt silloin kun on kiire päästä tekemään jotain jonka parista juuri haettiin pois. Välillä meinaa olla huumori itsellä koetuksella kun lapsi on sadatta kertaa heiluttelemassa täyttä pyykkitelinettä ja meinaa kaataa sen päälleen.


Yhdeksän kuukauden iässä voi alkaa jo istumaan potalla :) Vessahommia toimitimme jo neljän kuukauden nurkilla aktiivisesti lavuaarin päällä, mutta sitten se jotenkin jäi. Nykyään onnistumisprosentti on aika pieni. Enemmänkin se taitaa olla tuo istumisen ilo, joka palkaksi jää :)


Kuluneen yhdeksän kuukauden aikana paikallaan makailu on vaihtunut aktiiviseen touhuamiseen. Tällä hetkellä olemme vauhdikkaan ryömimisen vaiheessa. Kontallaan hytkytellään mutta vielä ei edetä. Istuminen ilman tukea sujuu jos oikein keskittyy, toisaalta kaatuminen tapahtuu ihan yhtäkkiä ilman ennakkovaroitusta. Parin päivän aikana uutuutena on ollut polviseisontaan nouseminen. Yllätinpä pojan sitterin äärestä melkein seisaaltaankin!

Näin iso poika meiltä siis jo löytyy! <3

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Oi ihana <3 Ja kuinka suloiset kuvat<3

  Meillä kolme viikkoa, niin Massu 9 kk <3


  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tosiaan, meidän vauvat on hyvin samanikäisiä! :) Onpa hauskaa! Vihdoin sain kameran toimintaan niin tulee vähän parempia kuvia. Ja aurinkokin suvaitsee esiintyä välillä.

   Poista