keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Vastasyntyneen kestovaipatus - näin me sen teimme

Poikanen sai ensimmäisen kestovaipan ylleen heti kotiin saavuttuaan ja sen jälkeen olemme käyttäneet kertakäyttöisiä vaippoja vain öisin ja joskus reissuissa/neuvolassa jne.

Vastasyntyneen kestovaipatus saatetaan kokea hankalaksi, mutta me koimme sen erittäin helpoksi. Meillä oli alusta asti toimivat vaipat eikä vaatteita ole tarvinnut vaihtaa vahinkojen vuoksi. Kertakäyttöiset vaipat sitä vastoin ovat vuotaneet usein, ja selkäkakat ovat tulleet tutuksi.

Meillä on ollut käytössä arsenaali niitä tuunattuja ImseVimsejä. 10 valmiin vaipan lisäksi tein 9 lisää, lisäksi sain lahjoituksena ison kasan samalla tavoin tuunattuja vaippoja. Plussaa erittäin nopeasta kuivumisajasta ja hyvästä imukyvystä. Miinusta siitä että en aikoinaan jaksanut ommella tarroja. No, näpsyllä onnistui kiinnitys kyllä.

Itse tuunatut :)
ImseVimsejen lisäksi meillä on käytetty kolmea Myllymuksujen sisävaippaa. Niiden heikkoutena oli vain suhteellisen pitkä kuivumisaika kiinteän imun vuoksi. Plussaa taskusta johon sai loppuajasta sujauttaa lisäimua.


Vaippailumme todellinen pelastaja löytyi ImseVimsen nb-kokoisista kuorista. Pomminvarmat ja hyvin istuvat kuoret pitivät sisällään kaiken mahdollisen. Välillä jopa tuntui että aivan sama minkä keittiöpyyhkeen olisi taitellut lapsen ympärille imuksi, kuori olisi kyllä pysäyttänyt kaiken :)

Likavaipat kuivuvat meillä takakuistilla raikkaassa ulkoilmassa mustekalassa roikkuen. Kakat huuhdon pois (sekin on helppoa kun kyseessä on kuvaliinakangas) ja pissavaipat nostan vain sellaisenaan kuivumaan. Vaippapyykki pyörii meillä parin - kolmen päivän välein ja puhtaat vaipat kuivuvat taas mustekaloissa. Helppoa ja kätevää!

Nykyään olemme jo joutuneet jättämään hyvästit tälle toimivalle vaippasysteemille ja siirtäneet ne varastoon odottamaan mahdollista tulevaa käyttäjää. Poikanen kasvoi vaipoista ulos ja kiinnityssysteemi alkoi olla hankala pullean mahan kanssa. Imukykyäkin kaipasimme jo lisää vaikka lopuksi käytimmekin jo läpän kaverina lisäimua.

Olemme siis siirtyneet taskuvaippojen ihmeelliseen maailmaan, lisänä ImseVimsen mainiot AIO:t. Niistä sitten seuraavaksi!

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä ja kokemuksien jakamisesta :) kuinka monta vaippaa on suunnilleen riittänyt tolla 2-3 pyykkäysvälillä? Kiinnostaa kun valmistaudun keväällä syntyvään esikoiseen ja haluan oppia käyttämään kestoja. :) t. Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittävä määrä oli varmaan sellaiset 20-25. Ehkä lähempänä 20 :) Aika paljon niitä sai olla. Meillä niitä oli lopulta vähän "liikaa", tuli niin täysi koneellinen että sitä pestiinkin sitten tunti kaupalla! :D (Kone määrää pesuajan painon perusteella). Onnea tulevasta vauvasta! :) Ja kysele lisää jos mieleen tulee. Hyvä kirjavinkki on Kestovaippailmiö (Tiina Törnström). Toki netistäkin löytyy kaikki oleellinen, mutta tuossa se on yksien kansien välissä.

      Poista