torstai 12. helmikuuta 2015

Kantovälinepohdintaa

Me liikumme paljon. Ja yleensä hoidettujen reittien ulkopuolella, usein umpimetsässä. Neljän tai kolmen koiran kanssa. Nämä seikat johtavat siihen lopputulokseen, että me tarvitsemme jonkinlaisen kantovälineen vaunujen lisäksi.

Alkuun ajattelimme hankkia trikoisen kantoliinan. Luulin, että liinan hankinta on jotenkin helppoa, ei tarvita kuin trikoinen kantoliina. Mutta voi, miten väärässä olinkaan! Olisiko paras Hug-a-bub, Tricot Slen, vai joku kotimainen käsityö kuten Kimperi tai Myllymuksut? Entä paljonko käytetystä liinasta viitsii maksaa? Oikeasti suurin pohdinta tässä nyt taitaa olla tuo kuosikysymys. Jotain kivaa, värikästä ja retrohtavaa. Vaiko sittenkin yksivärinen ja hillitympi? Onko tumma väri kesällä jotenkin kuumempi kuin vaaleampi? Sellainen taskullinen malli kuten Hug-a-bub tai Kimperi, vai ilman taskua? Olen jotenkin nyt fiksautunut noihin Kimperin malleihin.

Tämä voisi olla "se oikea" <3 kuva täältä
Trikooliinavaiheen jälkeen seuraava hankinta taitaa olla kantoreppu. No, Manduca vai Tula? Argh, miten tämä voi olla näin hankalaa? Olisi kai helpompaa jos olisin sellainen ihminen joka vain kävelee kauppaan ja ostaa ensimmäisen vastaantulevan tuotteen. Mutta kun se tuotevertailu on niin kivaa..

3 kommenttia:

  1. Minulla on manduca (50€), en ole käyttänyt kertaakaan, hankala se kiinnitys-systeemi siinä. Kuvan kantoliina löytyy kans (10€ maksoin) ja se on ollut oikein hyvä. Sitten sellanen Baby Björn -reppu (35€), se on ollut eniten käytössä. Näppärä ja helppo.

    VastaaPoista
  2. En tiedä, annanko nyt hyvää vinkkiä, mutta kantoreppu kannattaa ehkä ostaa vasta myöhemmin. Saatat ehkä haluta käyttää vain trikooliinaa, ja reppua on helpompi testata vauvan kanssa. Meillä vauva ei viihtynyt juuri liinassa, kuuma kesä ja masuvaivat varmaan vaivasivat. Sitten tuli vaihe, että vaunuissakin oli pelkkää suoraa huutoa, mutta kotoa piti välillä jonnekin päästä. Käytin ensin baby björnin rimpulaa, mikä sinänsä on kätevä, mutta killeri niskoille ja vauvallekin kai huono. Tula olisi ollut oma valinta, mutta pojan viihtymisen vuoksi hankittiin stokke käytettynä, siinä kun saa kasvot myös menosuuntaan. Ja tiedän, sitähän ei suositella, mutta neuvolassa vakuuttelivat, etteivät kantoaikani ole niin pitkiä, että ehtisin lonkkia pilata. Ja N tykkää ihän älyttömän paljon matkata niin! Toisaalta jos olisin heti alkuun totuttanut tulaan, voihan olla, että tykkäisi siitäkin. Ja onhan vauvatkin erlaisia, N on vaan niin kiihkeä:D

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä! Reppua ei ollakaan vielä tosissaan katseltu, sen hankinta on suosiolla jätetty sitten siihen aikaan kun sitä oikeasti tarvitaan :) Trikooliina täytynee hankkia varastoon jos sopiva edullisesti vastaan tulee.

    VastaaPoista