tiistai 3. helmikuuta 2015

ImseVimse - tuunaus

Olin haalinut nettikirppikseltä 10 kpl hyvin palvelleita ImseVimse-flanelletteja nb-koossa. Hintaa kertyi 5,50e+postikulut. Posti tästä taisi siis eniten netota..

Nämä vaipat kaipasivat tuunausta, sillä näissä ei ollut minkäänlaisia kiinnityksiä (tarkoitettu käytettäväksi IV:n oman pul-kuoren kanssa) ja imukin loppuu kuulemma suht. nopeasti. Pohjatyön tein lukemalla Kestovaippainfosta ja muutamista blogeista vinkkejä näiden vaippojen virittelyyn. Osa oli laittanut nepit, osa tarrat, nauhojakin olivat monet kiinnittäneet. Itse ajattelin ratkaista kiinnitysongelmat näpsyllä ja päädyin päällystämään nämä joustofroteella, näpsyhän tarttuu joustofroteeseen kiinni. Tarrojakin harkitsin, mutta ajattelin ottaa tällaisen tarrattomankin vaippamallin käyttöön. Tarrallisia vaippoja meillä on jo runsaasti.

Joustofroteet tilasin Myllymuksujen alesta, järkyttävän rumia, tai siis ihanan retroja ;) Oikeasti tykkään :) Ensin ajattelin surauttaa koko sisäpuolen peitoksi kuivaliinaa, mutta päädyin lopulta vain päällystämään imuläpän päällipuolen. Imuläpät saivat kaverikseen kerroksen käytössä palvellutta mahdottoman paksua käsipyyhefroteeta.

Projektin aloitin ratkomalla vaipoista tuotemerkit ja imuläpät irti. Seuraavaksi piirsin vaipasta summittaisen kaavan ja leikkasin joustofroteet kaavan mukaan. Tuotemerkit ompelin seuraavaksi kiinni joustofroteeseen, ja sitten tikkasin vaipan ja joustofroteen yhteen suoralla ompeleella. Olin jättänyt joustofroteet n. 0,5 cm leveämmiksi kuin vaippa, joten minun tarvitsi leikata saumurilla pois vain ylimääräinen joustofrotee ja kone ei tukehtunut. Joustofrotee-flanelli-yhdistemä ei ollut saumurin mieleen, piti vähän säätää jotta sai tikin pysymään kasassa. Minun (äitini) saumuri suostui yhteistyöhön vasta kun käänsin joustofroteen päälle ja flanellin alapuolelle. Piti siis ajella vähän sokkona kun ei nähnyt missä kapeamman flanellin reuna menee. Hyvä tuli silti! :)


Seuraavaksi otin imuläpät käsittelyyn. Ne saivat alleen kerroksen paksua käsipyyhefroteeta ja päälleen kerroksen kuivaliinaneulosta. Pitkään mietin laitanko pyyhefroteen peittoon kuivaliinalla, mutta laiskuus voitti. En ole ihan varma pystynkö elämään tuon vihreäruutuisen froteen kanssa, vaikka se alapuolelle jääkin ;)
Lopuksi kiinnitin imuläpän vaipan etureunaan suoralla ompeleella. Ja hyvä tuli! :) Eiköhän nämä käyttöön mene, luulisin että tuo paksu frotee lisää imua, ja ainahan tuon läpän alle voi laittaa irtoimun.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä vinkistä! Onko ollut käytössä hyviä? :) -Eeva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli loistavia! :) Tässä postauksessa enemmän käyttökokemuksia: http://mehumaija.blogspot.fi/2015/07/vastasyntyneen-kestovaipatus-nain-me.html?m=1

      Poista