torstai 26. kesäkuuta 2014

Nokkonen

Tuo kaikkien tuntema polttava vihollinen on päätynyt tänä kesänä jo kahdesti lautaselle. Ensimmäisellä kerralla tuloksena olis Shrekinvihreitä lettuja, hyviä olivat! Kelpasi jopa nirsolle lomalaistytölle.

Tänään sitten bongasin blogimaailmasta nokkossipsit, ja pitihän niitä tietysti testata, raaka-aineesta kun ei pulaa ole.


Öljyä roiskin vain päälle suolan ja pippurin kanssa, hyvin toimi. Varsinaisen kypsennyksen toteutin jälkilämpöisessä leivinuunnissa noin vuorokausi lämmityksen jälkeen. Annoin nokkosten kuivahtaa siellä reilun tunnin ajan. Lopputulos oli oikein rapea mutta ei tippaakaan kärähtänyt. Maku oli - noh - sellainen miltä voikin kuvitella suolalla ja pippurilla maustetun nokkosen maistuvan. Mutta totesin miehelle että tuskinpa sitä tulisi nokkosenlehtiä syötyä muutenkaan, eli hyvä näin :)

2 kommenttia:

  1. Eikä polttanut kileen rakkuloita...vai?..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei polttanut, onneksi! Leivinuuni pehmitti piikit ja näitä pystyi syömään ilman rakkuloita :)

      Poista