tiistai 24. kesäkuuta 2014

Hauki-improvisaatio

Onnellinen sattumus sai alkunsa eräästä epäonnisesta ottelusta leivinuunin kanssa, jolloin hauenpaisto muuttuikin hauenkeitoksi. Vesi ei ollutkaan haihtunut oletetulla tavalla, ja hauki kypsyi kiehumalla vedessä. Suolakin oli liuennut matkan varrelle. Ei varsin houkuttelevaa ruokaa, jos minulta kysytään.


Koska ruokaa ei sovi heittää pois, päätin tuunata haukea pikkuisen ja jatkojalostaa siitä kastikkeen. Pannulle sipulia ja voita, pieni kuullotus, ja hauenpalat perään. Möyhensin, käänsin ja paistoin. Vesi alkoi haihtumaan ja rakenne mureni sopivasti.


Sekaan mausteet (suola, pippuri, paprikajauhe, chili ja tomaattipyré) ja turkkilainen jogurtti. Vähän lisää mausteita, ja se oli siinä!


Tarjoillaan täysjyväpastan kera.

Tuli muuten niin hyvää, että taidan hakea lisää!

2 kommenttia:

  1. Oletpa osaava, kun tuonkin noin pelastit..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kalastettu kala antaa kummasti motivaatiota tehdä saaliista taas syömäkelpoinen :) Tämä minun ruoanlaitto on aina vähän tämmöistä kokeilevaa, yleensä kuitenkin onnistuu.

      Poista